Tips om te verduurzamen

Je huis verduurzamen? Zo doe je dat! 

Wanneer begin ik?

Je hoeft niet te wachten met verduurzamen. Zoals energieambassadeur Eize Jan Bakker in het filmpje aangeeft zijn de omstandigheden ook nu al erg gunstig:

  • Voor verduurzamen zijn er landelijke subsidies (tot wel 30% subsidie)
  • De gasprijzen zijn hoog, waardoor je snel je investering terugverdient
  • De huidige rentestand is momenteel erg laag, waardoor financieren makkelijker wordt

Waarmee begin ik?

Wil je verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Maak jezelf dan wegwijs op www.milieucentraal.nl. Hier staan veel handige tips over verduurzamen.

Wil je klein beginnen? Dan kan dat ook.  Zet je CV-ketel bijvoorbeeld op 60℃. Daarmee bespaar je jaarlijks al gauw €50,-. De gemeente geeft subsidie voor kleine energiebesparende maatregelen. Woningeigenaren en huurders hebben hiervoor een waardebon van €70,- ontvangen. Deze kan worden verzilverd op https://jouwhuisslimmer.nl/de-bilt/.

Klaar voor een grotere stap? Kijk hier hoeveel je (ongeveer) kan besparen. Voor grotere maatregelen kan je tot wel 30% subsidie krijgen met behulp van de landelijke ISDE-subsidie.

Voor een persoonlijk advies kan je ook een energieadviseur inschakelen. Bijvoorbeeld bij een lokaal bedrijf of de lokale energiecoöperatie. In de gemeente de Bilt is dat energiecoöperatie BENG!

Laat je adviseren!

 

 

 

Cookie-instellingen